Eurotrading Mortier logo Menu toggle

1ste levering België van TB370 Takeuchi

Sterke minigravers op rupsen 

Deze rupsgraafmachines van 7 ton is nieuw en wordt officieel voorgesteld tijdens de DEMODAYS 2020 in Perwelz-Beloeil. 

Sinds het eerste model met vaste giek heeft TAKEUCHI natuurlijk enkele verbeteringen aangebracht aan het ontwerp van de serie 3.

Functionele luxe

Zo oa. het touchscreen dat toegang geeft tot alle functies van de machine, of de verlichting bij het afdalen van de cabine die de grond gedurende 30 seconden verlicht zodat de bestuurder kan zien waar hij zijn voeten neerzet.

Een comfortdeal dat veel zegt over het perfectionisme van de fabrikant.

De nieuwe TB370 met tweedelige giek wordt aangedreven door een 4-cilinder KUBOTA V2607)CR-TE5B Eu Stage V dieselmotor met een vermogen van 42,2 kW. Hij biedt uitstekende hydraulische prestaties met zijn load sensing system en zijn 2 hulpleidingen die respectievelijk 120 l/min en 46,6l/min bij 20,6 Map leveren.

De kantelcabine, die uniek is in deze klasse van zware minigraafmachines, is uitgerust met een luchtgeveerde stoel, een 270° achteruitrijdcamera en een LED-verlichtingspakket. De machine wordt bestuurd met hetzelfde besturingssysteem als op de serie 2, maar met functies die beschikbaar zijn op het aanraakscherm.

De gevoelige, ergonomische joystick die zorgt voor een nauwkeurige reactie en de bovenbouwsnelheid van 9 toeren/min maken dit tot een verrassend snelle machine.

De tweedelige arm maakt een graafdiepte van 4.110 mm en een bereik van 6.119 mm mogelijk. Op haar rupsen van 400mm oefent de machine een gronddruk van 0,39kg/cm2 uit en verplaatst zich tegen een snelheid van 2,1km/u of 4,7km/u.

Sinds januari 2019 is Takeuchi Fleet Management geïnstalleerd op alle nieuwe TAKEUCHI machines vanaf 4 ton. Het is geactiveerd voor gratis toegang tot de TFM portaaldiensten gedurende 5 jaar. De eerste TB370 met tweedelige giek is kort geleden in Nederland geleverd. Eurotrading Mortier zal de eerste in België kunnen afleveren.

Eurotrading Mortier - Watermerk logo