Eurotrading Mortier logo Menu toggle

De nieuwe TB257FR (5,7 ton)

Dé COMPACTE en KRACHTIGE graver met offset boom technologie

Door die nieuwe technologie heeft de midigraver TB257FR minder plaats nodig vooraan. Een extra voordeel van de constructie is de verplaatsing van het zwaartepunt en daaruit volgend het extra hefvermogen.

De TB257FR is de vervanger van het succesvolle model TB153FR. De productie van dit oude type liep al meer dan 10 jaar. Een nieuwe motor voor deze 5,7 tonner was de aanleiding van die vernieuwing. De TB257FR is voorzien van een EU Stage 5 motor incl. roetfilter en voldoet daarmee aan alle wettelijke emissie eisen. De beschikbare ruimte optimaal benutten was ook hier de boodschap. De binnendraaier combineert een bijzonder kleine draaicirkel met een enorm grote hefkracht.

Méér voordelen naar analogie van de zwaardere TB280FR:

  • ruime cabine (breedte en lengte) voor méér werkcomfort in de cabine
  • de cabine kantelt 3° extra = betere toegang tot service-componenten
  • grotere display en bijgevolg betere zichtbaarheid bij de bediening
  • trekkracht van de rupsen met 19% verbeterd = stabiele toegang op moeilijk terrein
  • met specifieke offset giek dé machine voor beperkte ruimtes
  • giek beweegt zijdelings naar rechts en naar achteren naast de cabine betekent minder plaats nodig vooraan

Het assortiment van Takeuchi kent 4 binnendraaiende graafmachines. Naast de TB257FR (5840 kg) zijn ook de TB325R (2375 kg), de TB138FR (3860 kg) en de TB280FR (8650 kg) leverbaar.

Automatische en veilige SNELWISSEL met C-OIL is de nieuwe norm bij ENGCON 

Deze totaaloplossing van Engcon biedt een QS snelwissel en een draaikantelstuk met uniek besturingssysteem. Het automatische oliekoppelingssysteem EC-Oil is standaard inbegrepen. Bovendien hebben al onze hydraulische uitrustingsstukken standaard EC-Oil, zonder meerkosten. Met EC-Oil kunt u snel en gemakkelijk het draaikantelstuk onder de snelwissel van de graafmachine aankoppelen en hydraulische uitrustingsstukken onder het draaikantelstuk aansluiten zonder dat u de cabine hoeft te verlaten.

Wissel binnen de kortste keren van werktaak
EC-Oil is het systeem van Engcon voor automatische koppeling van hydraulische uitrustingsstukken. Als enige leverancier kunnen wij u van dienst zijn met een totaaloplossing – alles van machinebevestigingen, draaikantelstukken, besturingssystemen en uitrustingsstukken tot support en veiligheidsanalyses.

EC-Oil voor maximale bedrijfszekerheid in veeleisende omgevingen, afgestemd op de veilige snelwissel Q-Safe van Engcon. Het enige automatische snelwisselsysteem op de markt waarmee een onder druk staand werktuig kan worden vervangen met behoud van systeemdruk. 

Moderne, goed toegeruste draaikantelstukken voor hydraulische en mechanische werktuigen
Bij de aankoop van een van onze draaikantelstukken ontvangt u altijd de nieuwste techniek. Krachtig, sterk met maximaal vermogen qua opbreekkracht en rotatiekracht.
Alle draaikantelstukken zijn afgestemd op het proportionele besturingssysteem. De modellen vanaf EC204 zijn standaard uitgerust met centrale smering, een kantelhoek van 45 graden en geharde cilinders met lasthoudkleppen. Het is ook mogelijk om een losneembare grijpercassette te kiezen en op sommige snelwissels ook een veegwals. 

Hydraulische werktuigen
De hydraulische werktuigen van Engcon hebben standaard EC-Oil en zijn gemaakt om optimaal te werken met onze draaikantelstukken. Ze vormen een werktuigsysteem waarmee snel, effectief en rendabel kan worden gewerkt.

Het uniek gepatenteerd koppelingssysteem, volledig zonder slangen of elektrische kabels maar hydrauliek, elektriciteit en centrale smering in één en dezelfde vloeiende beweging samenvoegen. De werktuigvergrendeling wordt in een stabiele en veilige aansluiting gerealiseerd. Dit vermindert de kans op beknelling en slijtage én verkeerd aansluiten wordt uitgesloten. 

Mechanische werktuigen
Engcon biedt een uitgebreid gamma werktuigen aan die worden afgestemd op persoonlijke noden. Allen vervaardigd uit hoogwaardig staal en ontwikkeld voor duurzaam gebruik. Dit slijt- en snijstaal heeft een hardheid van ca. 500 Brinell, verstevigd met Hardox op de plaatsen met hoge slijtage.

Eurotrading Mortier - Watermerk logo